Polityka prywatności serwisu www.ArsTECH.pl

  1. Informacje ogólne
    Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług sklepu internetowego www.ArsTECH.pl.
  2. Administratorem danych osobowych zawartych w sklepie internetowym jest firma ArsTECH Piotr Garmulewicz z siedzibą w Łodzi ul. Wycieczkowa 46 NIP 725-102-11-96. REGON 471210770
  3. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych dokładamy starań aby zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym.
  4. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.
  5. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
    1. poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
    2. poprzez gromadzenie plików “cookies”
  6. Nasza strona internetowa korzysta z plików cookie. Plik cookie to plik zawierający identyfikator (ciąg liter i cyfr), który jest wysyłany przez serwer internetowy do przeglądarki internetowej i przechowywany przez przeglądarkę. Dane identyfikacyjne są ponownie przesyłane na serwer za każdym razem, gdy przeglądarka wyśle żądanie otwarcia strony znajdującej się na serwerze. Pliki cookie mogą być „trwałymi” lub „sesyjnymi” plikami cookie: trwałe pliki cookie będą przechowywane przez przeglądarkę internetową i pozostaną ważne do ustalonej daty wygaśnięcia, chyba że użytkownik usunie je przed datą wygaśnięcia; sesyjny plik cookie wygasa z końcem sesji użytkownika, gdy przeglądarka internetowa jest zamykana. Pliki cookie zazwyczaj nie zawierają żadnych informacji identyfikujących użytkownika, ale dane osobowe, które przechowujemy na Twój temat, mogą być powiązane z informacjami przechowywanymi w plikach cookie i uzyskiwanymi z nich.
  7. Większość przeglądarek pozwala odmówić przyjęcia plików cookie. Można też usunąć pliki cookie już zapisane na komputerze. Zablokowanie lub usunięcie plików cookie będzie miało negatywny wpływ na użyteczność sklepu internetowego.
  8. Serwis zbiera dodatkowe informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.
  9. Gdy kupujesz w naszym sklepie, poprosimy cię o podanie informacji zawierających imię i nazwisko, adresy płatności i wysyłki, e-mail, telefon, dane płatności lub karty i opcjonalne dane konta: nazwa użytkownika i hasło. Będziemy wykorzystywać te informacje w poniższych celach:
    1. Przesyłanie informacji o twoim koncie i zamówieniach
    2. Odpowiadanie na twoje zgłoszenia, w tym zwroty i reklamacje
    3. Procesowanie płatności i zapobieganie oszustwom
    4. Wysyłka zamówionego towaru
    5. Założenie konta w naszym sklepie
    6. Spełnienie zobowiązań prawnych, np. obliczania podatków
    7. Ulepszanie oferty sklepu
    8. Wysyłanie informacji marketingowych, jeśli zgodzisz się na ich otrzymywanie
  10. Jeśli utworzysz konto, zachowamy twoje imię i nazwisko, adres, e-mail oraz numer telefonu, które będą wykorzystane przy składaniu następnych zamówień.
  11. Będziemy również przechowywać komentarze i opinie, jeśli zdecydujesz się je napisać.
  12. Dane osobowe pozostawione w sklepie internetowym nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.
  13. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.
  14. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.
  15. Na stronie sklepu mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie i nie są w żaden sposób nadzorowane przez sklep internetowy. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.
  16. W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji – nasze dane znaleźć można w zakładce – KONTAKT.
Shopping Cart